Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
 
 




ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ






 
 






Αγαπητοί μαθητές,                                                                                                                         03/12/2010

Το 1992 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. Μια ημερομηνία συμβολική για να μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας ένταξης των ατόμων αυτών είναι καθημερινός και συνεχής. Οι πολίτες και οι μαθητές με αναπηρίες δίνουν το δικό τους αγώνα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, για να κατακτήσουν αγαθά που για τους άλλους θεωρούνται αυτονόητα, και τις περισσότερες φορές επιδεικνύουν εξαιρετικές ικανότητες.
 Τα τελευταία χρόνια, χάρη στην ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας αλλά και στο δυναμισμό του αναπηρικού κινήματος, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου για την εξασφάλιση ισότητας και τη δημιουργική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες. Στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εντείνουμε τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε το ίδιο δικαίωμα στη γνώση για όλους τους μαθητές, με προσβασιμότητα στο εκπαιδευτικό υλικό και εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πετύχαμε αρκετά στην Εκπαίδευση για Άτομα με Αναπηρία, αλλά έχουμε ακόμα δύσκολο δρόμο να διανύσουμε. 
 Σας ζητάμε να συνεχίσετε να σέβεστε και να εκτιμάτε όλους τους συμμαθητές σας και τους συνανθρώπους μας, ασχέτως αν έχουν ή δεν έχουν αναπηρίες. Εμείς πρώτοι οφείλουμε να μάθουμε να αποδεχόμαστε το διαφορετικό, ώστε να μην επιτρέψουμε να περιθωριοποιηθεί κάνεις. Η αυθεντικότητα και ο δυναμισμός σας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η παρακαταθήκη για μία κοινωνία με ανθρωπιά που ξέρει να εντάσσει όλους, μία κοινωνία που έτσι μπορεί να αναπτύσσεται.

   ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: