Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ενημέρωση Γονέων: Επάνοδος στο Σχολείο



Αγαπητοί γονείς

ξαναγυρνάμε στο Σχολείο μέσα σε μια δύσκολη περίοδο όπου όλοι μας θα δοκιμαστούμε για την τήρηση των υποχρεωτικών οδηγιών που θα μας κρατήσουν υγιείς.
Η τήρηση των οδηγιών, που σας έχουμε κάνει γνωστή μέσα από τις αναρτήσεις, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του Σχολείου όχι την τωρινή περίοδο αλλά και κατά την νέα σχολική χρονιά. Όλη η σχολική κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί ώστε το διάστημα 1 - 26 Ιουνίου 2020 να περάσει ομαλά για όλους και παράλληλα να εκπαιδευτούμε όλοι στην νέα πραγματικότητα.
Το Σχολείο από μέρους του έχει συζητήσει διεξοδικά κάθε λεπτομέρεια για την εξέλιξη του σχολικού προγράμματος. Όμως αυτό δεν αρκεί αν οι οικογένειες δεν ακολουθήσουν την ίδια πρακτική. 
Η καθημερινή σχολαστική προετοιμασία των μαθητών/τριών τόσο στα αντικείμενα που πρέπει να έχουν μαζί τους όσο και στην κατάσταση της υγείας  των ίδιων ή άλλων μελών της οικογένειας είναι αυτό που θα διευκολύνει την καθημερινή παρουσία του μαθητή/τριας στο Σχολείο.
Το Σχολείο από την μεριά του έχει ολοκληρώσει τη  προετοιμασία για να δεχθεί τους μαθητές/τριες. 
  • Πραγματοποιήθηκε απολύμανση, εφοδιάστηκε με απολυμαντικά χεριών που υπάρχουν σε κάθε αίθουσα, στους χώρους υγιεινής και σε κοινόχρηστους χώρους, έχει διαρρυθμίσει τα θρανία ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μέτρα). 
  • Παράλληλα έχει προμηθευτεί ψηφιακό θερμόμετρο μετώπου για την θερμομέτρηση των μαθητών. Σε περιπτώσεις που θα καταγραφεί περιστατικό θα γίνεται καταγραφή και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων υπηρεσιών. 
  • Κάθε μέρα στο διάστημα 11 -11:30 θα πραγματοποιείται η ενδιάμεση καθαριότητα από το προσωπικό καθαριότητας.
  • Το δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου θα τηρεί το ένας μαθητής/τρια ανά δύο θέσεις εκτός αν είναι της ίδιας οικογένειας. Το δρομολόγιο ξεκινά στις 7:30 και στην πρώτη φάση παραλαμβάνει τους μαθητές/τριες και νήπια  από Βόλο  - Σταγιάτες - Κατηχώρι. Στην δεύτερη φάση παραλαμβάνει μαθητές/τριες από Μακρινίτσα
  • Η αποχώρηση ξεκινά στις 13 με πρώτη αποχώρηση μαθητές/τριες από Μακρινίτσα, και ακολούθως (13:15) η αποχώρηση για Κατηχώρι - Σταγιάτες - Βόλο. Οι μαθητές θα πρέπει να κάθονται στην ίδια θέση, δεν σηκώνονται, δεν ανταλλάσσουν αντικείμενα και ακολουθούν τις οδηγίες του οδηγού και της συνοδού.

Συνοψίζοντας θέλουμε να σας τονίσουμε την σημασία της συνεργασίας ώστε να ανταποκριθούμε στις ιδιαιτερότητες της περιόδου. Δεν είναι μια κανονική σχολική περίοδος που θα μας γέμιζε με χαρές, γιορτές και εκδρομές ή προσμονή για τις διακοπές. Αντ' αυτού πρέπει να διαχειριστούμε την αλλαγή της σχολικής καθημερινότητας, την απουσία φίλων μας, την αλλαγή των μαθημάτων, την ψηφιακή πραγματικότητα που θα συνεχιστεί. 
Ευελπιστούμε όλοι μας να είμαστε καλά.

Ο Διευθυντής

Υ.Σ.1 Τα σχολικά βιβλία τα κρατάτε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που τοποθετείται νωρίτερα.
Υ.Σ.2 Λεπτομέρειες για την οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-class, e-me, webex) θα σας σταλούν με νεότερη ανάρτηση μόλις οριστικοποιηθούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: