Τρίτη 23 Απριλίου 2024

«Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά» δράση

Από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος – Ανω Λεχωνίων, 2ο Δ.Σ. Αρτέμιδος-Κάτω Λεχωνίων, το 28ο Δ.Σ. Βόλου, το Δ.Σ. Άλλης Μεριάς, το 1ο Πειραματικό Δ.Σ. Πορταριάς και το Ειδικό Σχολείο Αγριάς σε συνεργασία με τη Φλόγα Μαγνησίας, συμμετείχαν στην δράση «Απλώνω ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά».

Η δράση αναπτύχθηκε σε στάδια όπου αρχικά έγινε διερεύνηση από τους εκπαιδευτικούς για το πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά την ευτυχία, στη συνέχεια τα ίδια τα παιδιά αναζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην κατάκτησή της από τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη. Έπειτα τα παιδιά έφεραν στο σχολείο ένα λευκό μπλουζάκι πάνω στο οποίο αποτύπωσαν - ζωγράφισαν με λόγια ή με σχέδια τι αποτελεί για το καθένα η ευτυχία.
Στο τέλος τα μπλουζάκια με τα θετικά μηνύματα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του σχολείου θα απλωθούν στον πεζόδρομο της Ερμού, στον Άγιο Νικόλαο. Όλη η δράση έχει στόχο την προαγωγή του εθελοντισμού, την καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και της προσφοράς στους συνανθρώπους μας.
Από το Σχολείο μας συμμετείχαν μαθητές των τάξεων Α, Γ και Δ με την εμψύχωση της εικαστικούς του Κοτζαογλανίδη Αιμιλίας και την βοήθεια των εκπαιδευτικών Γκουγκουλούλη Ειρήνης Φαίδρας, Στούμπου Σταυρούλας, Κήττα Αντιγόνης, Γεωργίου Μαρίας και Αριστείδου Δέσποινας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: