Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΟΜΙΛΟΣ "ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ε-ΣΤ" 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 15η-20η 


Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων εστιάσαμε στο θεατρικό έργο "Με τα Παραμύθια των Γκριμ" της Φίλιας Δενδρινού. Ολοκληρώσαμε την πρώτη του ανάγνωση, μοιραστήκαμε ιδέες που προέκυψαν και στη συνέχεια οι επιμέρους σκηνές του σπονδυλωτού αυτού έργου διανεμήθηκαν σε δύο υπο-ομάδες για περαιτέρω επεξεργασία.

Ακολούθησαν αυτοσχεδιασμοί πάνω στις σκηνές "Πρίγκηπας-Βάτραχος" και "Σταχτοπούτα", οι οποίοι βοήθησαν τα παιδιά να κρίνουν ποιος ρόλος θα ταίριαζε καλύτερα στο κάθε μέλος της ομάδας και να περάσουν έτσι οι ίδιοι στην τελική διανομή των ρόλων, εξασκώντας μεταξύ άλλων δεξιότητες συναίνεσης.

                                            Αυτοσχεδιασμός "Πρίγκηπας-Βάτραχος"

Στη συνέχεια, αρχίσαμε τη δραματουργική ανάλυση, διαβάζοντας πιο επισταμένα τις σκηνές αυτές και διερευνώντας σε πρώτο επίπεδο τη σημασία των λόγων του κάθε ρόλου, αλλά κυρίως σε βαθύτερο επίπεδο τι κρύβεται πίσω από τα λόγια: τι σκέφτεται και νιώθει κάθε στιγμή, τι εκφράζει και τι κρύβει, τι φοβάται και τι ελπίζει, τι θέλει να πετύχει και τι τον εμποδίζει, τι λέει για τον εαυτό του και τι λένε οι άλλοι για αυτόν... 

Έτσι το ύφος της εκφοράς του λόγου και προσεχώς της κίνησης θα στήνονται από μέσα προς τα έξω, με τις μεθόδους που έχουμε διδαχθεί μέσω των αυτοσχεδιασμών στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου.

Τη δραματουργική ανάλυση και εκμάθηση των λόγων πλαισιώσαμε με κινητικά παιχνίδια για ζέσταμα και ενεργοποίηση ή αποφόρτιση, με ασκήσεις αναπνοής και εκφοράς του λόγου, με ασκήσεις συνοχής και συντονισμένης κίνησης της ομάδας.
 
                                                 Κινητικό παιχνίδι ¨Η πυραμίδα"

                                             Άσκηση διαφραγματικής αναπνοής

Δεν υπάρχουν σχόλια: