Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ACT NOW: Εθελοντισμός και ανάδειξη οικολογικής συνείδησης - Καθαρισμός ακτής Αλυκών

 Σε συνέχεια της δράσης Act Now δημοσιεύματα σχετικά:






Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς αναλαμβάνουν δράση για τον καθαρισμό των ακτών
«Σκεφτόμαστε Καθαρά»: η iIDEAL ξεκινά εθελοντική δράση καθαρισμού ακτώνμε πρωταγωνιστές τους μαθητές
Οι επιπτώσεις στη ρύπανση των ακτών από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία οδήγησαν σε μια επιτακτική ανάγκη για τον άμεσο καθαρισμό τους. Αυτό αποτέλεσε το κύριο έναυσμα για τη δημιουργία της Εθελοντικής Δράσης Καθαρισμού Ακτών από τη μη κυβερνητική οργάνωση Institute of Innovation, Development, Ethical & Altruistic Living (iIDEAL) σε συνεργασία με το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς "Ν. Τσοποτός".
Η iDEAL είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης κατοικίδιων και άγριων ζώων, την προστασία ευάλωτων και ειδικών ομάδων πληθυσμού καθώς και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω καινοτόμων τεχνολογιών.
Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» υιοθετώντας «σωστό» τρόπο ζωής σε σχέση με το περιβάλλον καθώς και την ευαισθητοποίηση και την ανάληψη δράσεων για την προστασία του, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΜΚΟ iIDEAL και συντόνισε τη διοργάνωση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής των Αλυκών. Στη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Β, Γ, και Δ τάξεων, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους για το περιβάλλον. Τηρώντας όλα μέτρα προστασίας, τα παιδιά αφού εξοπλίστηκαν με γάντια, μάσκες και σακούλες περισυνέλλεξαν τα σκουπίδια χωρίζοντας τα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα. Στην προσπάθεια αυτή, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ευγενική προσφορά της εταιρείας Sarantis Group σε Sanitas σακούλες απορριμμάτων για την περισυλλογή των σκουπιδιών.
Μέσα από την εθελοντική δράση οι μαθητές λαμβάνουν το καλύτερο μάθημα ευαισθητοποίησης στα περιβαλλοντικά προβλήματα και αναπτύσσουν οικολογική συνείδηση.
Είναι ευχή όλων, η δράση αυτή να ήταν μόνο η αρχή για να αγαπήσουν τα παιδιά την αξία του εθελοντισμού και να πάρουν μια γεύση από το όμορφο συναίσθημα της προσφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ΜΚΟ iDEAL μπορείτε να ανατρέξετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.iideal.eu
All reactions:
Katerina Pavlidou, Konstadia Flessa and 45 others

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: