Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2023 - 2024


 Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές

βρισκόμαστε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023 - 2024, εν μέσω πολλών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα έντονα φυσικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. Αν και το Σχολείο μας δεν υπέστη ζημιές, εν τούτοις τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής που καλύπτεται από την σχολική μας κοινότητα ήταν και είναι υπαρκτά και δύσκολα να αντιμετωπιστούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Δρόμοι κατεστραμμένοι και επικίνδυνοι, ύδρευση με προβλήματα και το κυριότερο οικογένειες που ακόμη δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση διαμένουν.

Το σχολείο μας ήταν ήδη έτοιμο κτιριακά να λειτουργήσει και από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά ακολουθώντας την γενικές οδηγίες παραμείναμε χωρίς μαθητές με τους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν  και να αναμένουν τις παιδικές φωνές να αντηχήσουν στους χώρους.

Παρόλα αυτά  τα προβλήματα παραμένουν με σημαντικότερο  για την σχολική μας μονάδα την κάλυψη του με εκπαιδευτικούς. Παρόλο που οι σχετικές διαδικασίες προκηρύξεων για 3 δασκάλους/ες έγιναν σε κατάλληλο χρόνο και η Επιστημονική Επιτροπή ολοκλήρωσε εντός τους χρονοδιαγράμματος τις διαδικασίες της, παραμένει προς υπογραφή η σχετική απόφαση από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Τα εναπομείναντα υπόλοιπα κενά 1 δασκάλου/ας, γυμναστή και εκπαιδευτικού ΖΕΠ θα καλυφθούν με τις συμπληρωματικές προσλήψεις στις αρχές Οκτωβρίου.

Το ζήτημα της μεταφοράς αναμένουμε την σχετική συνεργασία της Περιφερειακής Διοίκησης με το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δρομολόγηση του δεύτερου λεωφορείου.

Στα ζήτημα των σχολικών γευμάτων αναμένουμε τις αντίστοιχες ενέργειες και υπογραφές για να εκκινήσουν.

Κατανοείτε ότι εκκινούμε την σχολική χρονιά κοιτάζοντας το μέλλον, δημιουργώντας για τους μαθητές μας νέα πλαίσια όπως η διαφοροποίηση της διδασκαλίας στην Ε και Στ τάξη με δάσκαλο/α μαθήματων κι όχι τάξης, την εφαρμογή της μεθόδου CLIL (Ε και Στ), την ανάπτυξη - διδασκαλία μαθημάτων μέσω σχεδίων με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών κλπ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι δεκαπέντε (15) Όμιλοι Αριστείας και Δημιουργικότητας που την επόμενη βδομάδα θα κληθείτε να δηλώσετε τι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά σας, δηλώνοντας ηλεκτρονικά μέχρι 2 προτιμήσεις ανά ηλικιακές ομάδες και σεβόμενοι το όριο των 8 - 12 μελών με βάση την ηλεκτρονική καταχώρηση.

Ακόμη και οι κοινές προσπάθειες με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και η εξασφάλιση χορηγιών (θα σας γίνουν αναλυτικές ενημερώσεις) αλλά και οι παρεμβάσεις σε χώρους και εξοπλισμό θα γίνουν σταδιακά αποτελώντας μικρές εκπλήξεις.

Σας περιγράφω κάποια από τα οποία θα ήθελα να σας πούμε, μαζί  με τον Σύλλογο Διδασκόντων, στον αγιασμό την Δευτέρα 25/9/2023 στις 9 π.μ. στο Σχολείο μας, αλλά κατανοώντας ότι κάτι μπορεί να μην ειπωθεί ή ότι κάποια θέματα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και ότι η ημέρα ανήκει στους μαθητές/τριες και τους δασκάλους/ες τους και την ενημερώσεις τάξεων θεωρήσαμε καλύτερο να γραφούν και βέβαια θα ακολουθήσουν αρκετές ενημερώσεις.

Σας ευχόμαστε υγεία, ηρεμία, δημιουργικότητα και να βοηθήσουμε τους μαθητές/τριες να ανοίξουν τα φτερά τους.

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων

Ο Διευθυντής

Καραγιάννης Ηρακλής

(οι φωτογραφίες είναι από την νέα Β τάξη που το ραντεβού με την δασκάλα τους θα αργήσει λίγο)






Δεν υπάρχουν σχόλια: