Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

2ο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών - Οι Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί


Από σήμερα το σχολείο μας πήρε μέρος και επίσημα στο 2ο Σχολικό Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών-Οι Μεγάλοι Μικροί Κυνηγοί!!!

Το συγκεκριμένο τουρνουά αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΦΗΣ και της οργάνωσης NoWaste21 για την Κυκλική Οικονομία.

Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν την σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας, την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση και τελικά την ενεργή συμμετοχή στην Κυκλική Οικονομία για ένα μέλλον χωρίς απόβλητα.

Στο πλαίσιο της επιβράβευσης για την συλλογή αποβλήτων φορητών μπαταριών και αναφορικά με την συμμετοχή σε αυτήν, καλούνται οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που θα βρουν στο σχολείο τους. Μόλις το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, θα γίνει καταμέτρηση του βάρους των μπαταριών που συλλέχθηκαν και τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα επιβραβευθούν με το αντίστοιχο έπαθλο.

Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί να ανακυκλώσουμε τις μπαταρίες μας!!!

Η υπεύθυνη 
Τουλιά Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: