Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση

 Αγαπητοί γονείς


η Σχολική Κοινότητά μας δοκιμάστηκε την εβδομάδα που πέρασε από την πανδημία. Η διαχείριση της δοκιμασίας έγινε εφικτή χάρη στην δική σας υπευθυνότητα και ανταπόκριση στις οδηγίες που καθημερινά στέλνονταν από την ομάδα διαχείρισης του covid - 19 του Σχολείου μας. Πολλές οικογένειες προτίμησαν προληπτικά να "κρατήσουν" τα παιδιά τους στο σπίτι βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση της πιθανής διασποράς του ιού.

Η κάθε οικογένεια έχει τη δική της άποψη σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού που είναι καθόλα σεβαστή. Όμως στην διαχείριση της πανδημίας το ατομικό εμπλέκεται με το συλλογικό. 

Οι οικογένειες που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους ήταν στενές ή κοντινές επαφές με κάποιο κρούσμα σίγουρα ανησύχησαν αναλογιζόμενες ότι πιθανά στην οικογένειά τους, στενή ή ευρύτερη, μπορεί να υπάρχουν άτομα με κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Οι οικογένειες που είχαν κάποιο κρούσμα άλλαξαν τελείως τον καθημερινό τους ρυθμό καθώς και τις κοινωνικές τους επαφές και δραστηριότητες. Η σχεδόν καθημερινή ιχνηλάτηση με rapid ή self test αποτέλεσε ένα επιπλέον λόγο απορρύθμισης, πέρα από την συστηματική ενημέρωση του edupass που κι εκεί υπήρξαν κάποια προβλήματα. 

Αντίστοιχα και στο Σχολείο η ομάδα διαχείρισης του covid - 19, οι κυρίες Παπαοικονόμου Μαρία - υπεύθυνη, Τζάνη Χριστίνα, αναπληρώτρια υπεύθυνη, Μάνου Βιβή μέλος και Φακίτσα Κωνσταντίνα μέλος, αφιέρωναν καθημερινά πλέον των 2 ωρών εντός σχολικού ωραρίου και αρκετές εκτός σχολικού ωραρίου,  για να κάνουν τις ιχνηλατήσεις, να ενημερώσουν τις οικογένειες και να καλύψουν την γραφειοκρατική διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους. Κατανοείτε ότι συνολικά, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχασαν τον δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο της συμμετοχής τους στην τάξη πέρα από την συσσώρευση ανησυχίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περνούσαμε την πανδημία αλώβητοι. 

Απλά επισημαίνουμε ότι:

1. πρέπει αν τηρούνται οι οδηγίες που σας έχουν σταλεί και μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Σχολείου

2. οι οικογένειες από την στιγμή που υπάρχει κάποια ένδειξη που σχετίζεται με τον ιό είναι προτιμότερο να ενημερώνουν το Σχολείο και να κρατούν τον μαθητή στο σπίτι τουλάχιστον για 48 ώρες (η πρωινή θερμομέτρηση στο Σχολείο δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα, όσο οι επαφές με κρούσματα που το Σχολείο δεν μπορεί να γνωρίζει) 

3. πρέπει να συμβουλεύετε του μαθητές να τηρούν τα μέτρα (υποχρεωτικότητα μάσκας, αποστάσεις στο διάλειμμα κ.λπ.) και τις οδηγίες των εκπαιδευτικών στο σχολείο 

4. ενημερώνουμε το edupass έγκαιρα ώστε το Σχολείο να έχει μια συνολική εικόνα 

Το Σχολείο από μέρους του φροντίζει ώστε:

1. καθημερινά στις ώρες των διαλειμμάτων να γίνεται η ενδιάμεση απολύμανση των τάξεων από την καθαρίστρια 

2. τα παράθυρα παραμένουν σε μεγάλη διάρκεια ανοιχτά και κατά την διάρκεια των μαθημάτων στις τάξεις (βοηθούντος και του καιρού)

3. στην σχολαστική καθαριότητα των χεριών με απολυμαντικό (η κα Τζάνη έχει ήδη κάνει σχετικές ενημερώσεις και πρακτική άσκηση στους μαθητές)

4. ήδη οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν το e-class και e-me με μαθήματα και υλικό και οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν εγγραφή σε αυτά ακολουθώντας τις οδηγίες τους. Στις πλατφόρμες μπορείτε να μπείτε πατώντας τα σχετικά κουμπιά στην ιστοσελίδα του Σχολείου. Όλοι οι μαθητές διαθέτουν πλέον όνομα χρήστη και κωδικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εάν κάποιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες (δεν τα θυμούνται κλπ) θα πρέπει να επικοινωνούν με το Σχολείο για να τους δοθούν εκ νέου.

5. ήδη κάποιοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δοκιμαστικά έναρξη και διαδικτυακών μαθημάτων ώστε να καλυφθούν μαθητές που δε μπορούν να βρίσκονται στο Σχολείο 

6. όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαριστές) καθώς και οι καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετέχουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι εμβολιασμένοι και ελέγχονται σε εβδομαδιαία βάση 

Όπως αντιλαμβάνεστε η διαχείριση της πανδημίας σε συγκεκριμένο χώρο με πολλούς συμμετέχοντες είναι ένα σύνθετο και συχνά δυσεπίλυτο ζήτημα που απαιτεί την ειλικρινή και σχολαστική συνεργασία όλων. Πιστεύουμε ότι η κρίση δεν θα επιδεινώσει την σχολική καθημερινότητα και οδηγηθούμε σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας

Ο Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: