Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ενημερώσεις

 Αγαπητοί γονείς


Α. Σας κοινοποιώ το μήνυμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Τμήμα Προμηθειών σχετικά με το δρομολόγιο του Βόλου - Νέας Ιωνίας, που λάβαμε σήμερα, προς το ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Από το παραπάνω μήνυμα επισημαίνουμε:
1. Την προτεινόμενη διαδρομή του σχολικού λεωφορείου στο πολεοδομικό συγκρότημα πάνω σε κεντρικούς άξονες και πλησιέστερα στις κατοικίες των μαθητών, όπως μορφοποιήθηκε από το ΚΤΕΛ.
2. Την καθιέρωση του δρομολογίου των 13:15 που θα φτάνει έως τον Βόλο - Νέα Ιωνία.
Η έναρξη του δρομολογίου προσκρούει στην αιτίαση του ΚΤΕΛ για ακριβή προσδιορισμό της χιλιομετρικής αποζημίωσης, παρόλες τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, και την επικαιροποίηση που ήδη έχει προγραμματιστεί.
Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας και με την έναρξη των δρομολογίων θα οριστικοποιηθούν και οι ώρες επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών στα σημεία παραλαβής τους.
Για το θέμα των ωρών θα έχουμε μια νέα συνεργασία με τους υπευθύνους του δρομολογίου ώστε οι μαθητές να έχουν ασφαλή παραλαβή.
Β. Το Σχολείο μας έχουν αρχίσει να το επισκέπτονται φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος με τους καθηγητές τους στο πλαίσιο της συνεργασίας και της συμμετοχής τους στις καινοτόμες δράσεις του Πειραματικού Σχολείου, για ενημέρωση και διαμόρφωση του προγράμματος συνεργασίας. Στο επόμενο διάστημα σε εβδομαδιαία βάση οι φοιτητές θα εμπλακούν ενεργά και θα ενισχύσουν την υλοποίηση των καινοτόμων δράσεων ως συνεργάτες του εκπαιδευτικού προσωπικού. Για τις δράσεις που υλοποιούνται μπορείτε να ενημερώνεστε από τις αναρτήσεις στο sxoleioportarias.blogspot.com.
Γ. Σχετικά με τα σχολικά γεύματα αναμένουμε την έναρξη της παραλαβής τους καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες και μένει η ανακήρυξη του μειοδότη του διαγωνισμού.
Δ. Η Α τάξη έχει δηλωθεί και θα συμμετάσχει στον ετήσιο διαγωνισμό ρομποτικής της Lego με υπεύθυνη την κα Παπαϊωάννου Παναγιώτα. Σχετικά με την επέκταση της ρομποτικής και στις άλλες τάξεις αναμένουμε την τοποθέτηση του εκπαιδευτικού πληροφορικής για να εντάξουμε σχετικές δραστηριότητες.
Ε. Η Σχολική Βιβλιοθήκη λειτουργεί το δανειστικό τμήμα της με υπεύθυνη την κα Μαρία Μπούρα που συνεπικουρείται από τις μαθήτριες Χριστοδούλου Μαρία και Ιωαννίδη Θάλεια. Στο επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί ο μηνιαίος διαγωνισμός φιλαναγνωσίας με τίτλο "ο συγγραφέας του μήνα" με πολλές εκπλήξεις.
Στ. Στο Σχολείο μας συνεχίζονται οι κτιριακές και λειτουργικές βελτιώσεις για σύντομο διάστημα ακόμη. Προσπαθούμε τα έργα να γίνονται στο διάστημα του Σαββατοκύριακου ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινή λειτουργία.
Ζ. Όποιοι γονείς θέλουν να συνεισφέρουν επιτραπέζια παιχνίδια για την οργάνωση των παιχνιδοχώρων των τάξεων μπορούν να τα στέλνουν στους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Ευχαριστώ για την  κατανόησή σας
ο Διευθυντής.

----- Προώθηση μηνύματος από h.seha@thessaly.gov.gr -----
Ημερομηνία: Fri, 22 Oct 2021 08:12:40 +0300 (EEST)
        Από: h.seha@thessaly.gov.gr
       Θέμα: Μεταφορά μαθητών 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Πορταριάς
       Προς: "ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας, Α.Ε." <ktelmag@gmail.com>
Κοινοποίηση: mail@dim-portar.mag.sch.gr

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και του νέου πίνακα μεταφοράς μαθητών του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Πορταριάς, σας γνωρίζουμε ότι η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται ως εξής:
Πρωί με επιστροφή 13:15: Φυτόκου με Περιφερειακό, Παρασκευοπούλου, Λ. Καζανάκι, Αναπαύσεως,  Παγασών, Αναλήψεως, Περραιβού με Αναλήψεως, Άλλη Μεριά, Σταγιάτες, Κατηχώρι - Νηπ. & Δ.Σ. Πορταριάς
Επιπλέον επιστροφή 16:00: Δ.Σ. & Νηπ. Πορταριάς - Κατηχώρι, Σταγιάτες, Ιωλκού, Αναλήψεως, Παγασών, Αναπαύσεως (παλιό νεκροταφείο).
Η σχετική τιμή των δρομολογίων 12, 13, 14 του Τμήματος 1 θα σας κοινοποιηθεί στα πλαίσια της επικείμενης επικαιροποίησης όλων των δρομολογίων με χρήση του δικαιώματος προαίρεσης.
Ευχαριστούμε
Για το Τμήμα Προμηθειών

Χρυσάνθη Σέχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: