Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η πρώτη εβδομάδα....

Η πρώτη εβδομάδα κύλησε μέσα σε μια δημιουργική έξαψη για όλους μας. Πολλές εργασίες έπρεπε να ολοκληρωθούν, άλλες περιμένουν την σειρά τους. Όλοι μας έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του πειραματικού που σιγά - σιγά θα κάνει πιο έντονη την παρουσία του μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις. Οι μικροί φίλοι μας να εξερευνήσουν τον χώρο και να μάθουν τις λειτουργίες του. Όλοι να γνωρίσουμε τους διπλανούς μας στην τάξη, στην αυλή, στο λεωφορείο. Και βέβαια οι γονείς να διαπιστώσουν ότι όλα καλά, μιας και το ταξίδι προς το σχολείο είναι μια καθημερινή έννοια για τους ίδιους. 

Βέβαια τα προβλήματα υπάρχουν, περιμένουμε εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν το πρόγραμμά μας, να θεσπιστεί το νέο δρομολόγιο και θα ανακουφίσει του γονείς από την πρωινή και μεσημεριανή μετακίνηση, να οργανωθούν οι ομάδες στις τάξεις και τόσες άλλες μικρολεπτομέρειες που όμως αποτελούν μέρος αυτού που ονομάζουμε σχολική καθημερινότητα. Λύσεις δίνονται, κάποιες θέλουν χρόνο για να ολοκληρωθούν παρόλα αυτά η λειτουργία του σχολείου έχει φτάσει στα όρια της πρωινής ζώνης και ήδη "χτίζεται" η φιλοσοφία του πειραματικού.

Αυτό που μένει από τον απολογισμό της 1ης εβδομάδας είναι η διάθεση όλων να απολαύσουν το Σχολείο. Η προσαρμογή όλων ήταν ιδανική και έτσι πρέπει  να συνεχίσουμε

Καλή συνέχεια...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 

1. Με την οριστικοποίηση του προγράμματος θα ανακοινωθούν οι ώρες επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, μέχρι τότε μπορείτε καθημερινά να επικοινωνείτε εφόσον έχετε κάποιο θέμα να θέσετε.

2. Τα self test θα ελέγχονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή με βάση την εγκύκλιο, όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να τα στέλνουν στο σχολείο και να τα τυπώνουμε.

3.  Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε προέρχονται από τον ιστότοπο της κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

            


Δεν υπάρχουν σχόλια: