Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Πειραματικού Σχολείου Πορταριάς - Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-2022

 Αγαπητοί γονείς 


Ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς που σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο για το Σχολείο μας, αφού πλέον ανήκει στα Πειραματικά Σχολεία της Ελλάδας. Για το τι σημαίνει ανήκω σε ένα πειραματικό σχολείο θα το συζητήσουμε πολλές φορές στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καθώς μέρα με τη μέρα θα δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες δράσεις και τα παιδιά θα σας μεταφέρουν νέες εμπειρίες και περιγραφές. Μέσα στον κύκλο των πειραματικών σχολείων οι γονείς θεωρούνται μία ενεργή συνιστώσα της σχολικής κοινότητας καθώς εκφράζουν απόψεις και συμμετέχουν σε πολλές δράσεις της.
Όμως τη Δευτέρα 13/9/2021 αρχίζει η νέα αυτή περίοδος και σταδιακά θα αναπτυχθούν και τα επιμέρους στοιχεία του πειραματικού προγράμματος.
Έτσι στις 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια η πρώτη γνωριμία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Οι μαθητές θα προσέλθουν από τις 8:15 π.μ.,  τηρώντας τα μέτρα covid-19 (self test που επιδεικνύουν κατά την είσοδο στο σχολείο και μάσκες) ενώ οι γονείς επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών. Όλοι ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων και κατευθύνονται στις επιλεγμένες θέσεις τους.
Με το πέρας του αγιασμού οι μαθητές εισέρχονται με τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις για να παραλάβουν τα βιβλία τους (θα πρέπει να έχουν σάκες μαζί τους), ενώ οι γονείς παραμένουν στο προαύλιο για τις γενικές ενημερώσεις και λήψη εντύπων που πρέπει να συμπληρώσουν. Στη συνέχεια μόνο οι γονείς των Α και Β τάξεων θα επισκεφθούν τους χώρους των τάξεων  για μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο. Οι ενημερώσεις γονέων θα προγραμματιστούν στο επόμενο διάστημα από τους εκπαιδευτικούς καθώς και οι μέρες και ώρες της σταθερής επικοινωνίας. Με την ολοκλήρωση των πρώτων επαφών οι μαθητές με τους γονείς τους αποχωρούν σταδιακά.
Το πρωινό ωρολόγιο πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από την Τρίτη 14/9/2021 με την  προσαρμογή των μαθητών στον χώρο του σχολείου και τη χρονική ρύθμιση των δρομολογίων. Με νεότερες επικοινωνίες θα ενημερωθείτε για την έναρξη του ολοήμερου προγράμματος, των ομίλων και των δραστηριοτήτων που θα υλοποιούνται εκτός σχολικού χώρου εντός του διδακτικού ωραρίου των μαθητών.

Καλή σχολική χρονιά
Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου
Ο Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: