Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ενημέρωση για μέτρα covid-19

 


Αγαπητοί γονείς

Καλό μήνα σε όλους σας!

Επειδή παρατηρήθηκαν οι πρώτες ιώσεις που συνήθως εμφανίζονται στους μαθητές κατά το φθινόπωρο, σας επισυνάπτουμε το πρωτόκολλο λειτουργίας ή αναστολής λειτουργίας του Σχολείου λόγω των μέτρων για τον covid-19, όπως μας έχει σταλεί υπηρεσιακά. 

Θα σας ζητήσω να το διαβάσετε με προσοχή επειδή η οικογένεια αποτελεί τον πρώτο στάδιο όπου πρέπει να ελέγχονται τα πιθανά συμπτώματα που μπορεί να αφορούν τον covid-19 ή μπορεί να είναι και οποιασδήποτε ίωσης. Η συνεργασία της οικογένειας με τον παιδίατρο της είναι αναγκαία καθώς διασφαλίζει την γρήγορη επιστροφή στο Σχολείο του παιδιού αλλά και ηρεμεί τις ανησυχίες της σχολικής κοινότητας με την χορήγηση της ιατρικής βεβαίωσης για την υγεία του παιδιού που προσκομίζετε στο Σχολείο.

Θα πρέπει να ενημερώσω την σχολική κοινότητα, και να συγχαρώ τους γονείς των μαθητών/τριών που προληπτικά κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι όταν παρουσίασαν συμπτώματα φθινοπωρινών ιώσεων δείχνοντας αίσθημα ευθύνης και συνέπειας στις οδηγίες του Σχολείου. 

Στους μαθητές/τριες που τυχόν νοσήσουν από τις συνηθισμένες ιώσεις της εποχής το Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί θα μεριμνήσουν να αναπληρώσουν κάθε μαθησιακό κενό και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την φοίτησή τους είτε μέσω της ενίσχυσης τους από το τμήμα ΖΕΠ είτε μέσα από την ενισχυτική διδασκαλία.

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ θα το αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eody.gov.gr/arches-diacheirisis-ypopton-i-epivevaiomenon-peristatikon-loimoxis-covid-19-se-scholikes-monades/

Νάστε καλά!

Ο Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: