Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Οδηγίες για την Επιστροφή στο Σχολείο

Κατά την επανεκκίνηση του Σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των οικογενειών, ο Σύλλογος Διδασκόντων συζήτησε τα λειτουργικά θέματα που προκύπτουν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας και κατέληξε στα εξής:
1. Κατά την προσέλευσή τους οι μαθητές εισέρχονται στο Σχολείο τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις (1,5 μέτρα) και ακολουθώντας τις οδηγίες των υπευθύνων. Οι γονείς  δεν εισέρχονται στο Σχολείο. Εφόσον δεν είναι η δυνατή η τακτοποίηση ζητημάτων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και απαιτείται η προσέλευσή τους, κατόπιν ραντεβού, συνοδεύονται από εκπαιδευτικό στο χώρο του Γραφείου τηρώντας κανόνες υγιεινής (απολύμανση χεριών, δεν αγγίζουν κλπ).  Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι προσερχόμενοι μαθητές θα θερμομετρούνται από τον υπεύθυνο, με θερμόμετρο μετώπου. Αν προκύπτει θέμα θα ενημερώνεται η οικογένεια να παραλαμβάνει τον μαθητή/τρια και θα καταγράφεται το συμβάν. Οι μαθητές/τριες κατευθύνονται στη αίθουσα όπου θα παραμένουν στο θρανίο τους υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού.
2. Κατά τον ίδιο τρόπο θα πραγματοποιείται η αποχώρηση, τήρηση αποστάσεων και η είσοδος - έξοδος για τα διαλείμματα. 
3. Τα διαλείμματα τροποποιούνται ως εξής:
Α-Β-Γ:     9:45 - 10:05, 11:35 - 11:50, 12:30 - 12:35
Δ-Ε-ΣΤ:   9:20 - 9:40, 11:15 - 11:30, 12:20 - 12:25
4. Η αποχώρηση των μαθητών με βάση τα τροποποιημένα δρομολόγια θα σας κοινοποιηθεί με το πέρας των υπεύθυνων δηλώσεων που σας έχουμε ζητήσει να συμπληρώσετε. Για την  Δευτέρα 1/6/2020 θα ενημερωθείτε για την εκτέλεση των δρομολογίων την Κυριακή 31/5/2020.
5. Οι μαθητές έχουν υποχρεωτικά μαζί τους: μπουκαλάκι νερού (δεν θα χρησιμοποιούνται οι βρύσες), φαγητό συσκευασμένο σε μεμβράνη, ατομικά απολυμαντικά χεριών, την γραφική τους ύλη (μολύβια, τετράδια, γόμα, ξύστρα κλπ) καθώς απαγορεύεται η χρήση υλικών άλλου μαθητή.
6. Οι μαθητές φροντίζουν να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την έξοδο από την τάξη και πριν τη  είσοδό τους πλένουν υποχρεωτικά τα χέρια τους παρουσία εκπαιδευτικού. Τους παροτρύνουμε να πηγαίνουν στην τουαλέτα κατά τα διαλείμματα τηρώντας τους όρους υγιεινής (πλύσιμο χεριών κλπ). Αν προκύψει ανάγκη να πάει τουαλέτα κατά την ώρα μαθήματος ενημερώνεται εκπαιδευτικός που τον συνοδεύει και παρακολουθεί την τήρηση των κανόνων. 
7. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χώρο ξεχωριστό για κάθε τάξη. Εξυπακούεται ότι δεν γίνονται ομαδικά παιχνίδια ή η χρήση αντικειμένων όπως μπάλες κλπ. 
8. Οι γονείς καλούνται να εξετάζουν τα προβλεπόμενα συμπτώματα από τον ΕΟΔΥ: 
  Πυρετός 
 Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη) 
 Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή 
 Κρυάδες 
 Ρίγος (τρέμουλο) 
 Μυαλγίες 
 Κεφαλαλγία 
 Πονόλαιμος 
 Ναυτία / εμετός 
 Κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις  
και εφόσον παρατηρήσουν κάποιο, στην μαθητή/τρια ή σε άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος,  δεν στέλνουν τον μαθητή/τρια στο Σχολείο και ενημερώνουν τον Διευθυντή.
9. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους υπεύθυνους φορείς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενδιάμεση καθαριότητα που έχει ανακοινωθεί. Για την έναρξη της θα ενημερωθείτε σχετικά.
10. Οι ενημερώσεις των γονέων από τους εκπαιδευτικούς πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας webex κατόπιν ενημέρωσης.
11. Οι γονείς φροντίζουν να κρατήσουν τα βιβλία της τάξης καθώς σχεδιάζεται η επανάληψη ενοτήτων στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
Για οποιαδήποτε νέα λειτουργική ρύθμιση  θα ενημερωθείτε σχετικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: