Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Επανέναρξη Δημοτικών Σχολείων 1 - 26 Ιουνίου 2020

Με βάση την απόφαση του ΥΠΑΙΘ την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, ακολουθώντας τις οδηγίες για την ασφάλεια της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους. 
Τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργήσουν έως στις 26 Ιουνίου, με προσαρμοσμένο πρόγραμμα μαθημάτων που εστιάζει στην Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες, στη βάση των οδηγιών που έχουν σταλεί στους εκπαιδευτικούς.
Το αντίστοιχο διάστημα δεν προβλέπεται η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος και όλοι οι μαθητές θα αποχωρούν στις 13:15, έως ότου έρθει νεότερη οδηγία.
Οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση και να την στείλουν στο εμαιλ του Σχολείου dimporta@sch.gr ή αν υπάρχει δυσκολία στα εμαιλ των εκπαιδευτικών των τάξεων έως την Πέμπτη 28/5/2020, έχοντας διαβάσει τις σελίδες του Υπουργείου που αφορούν τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του Convid 19 (ακολουθούν μετά την υπεύθυνη δήλωση), ώστε το Σχολείο να προχωρήσει στην προγραμματισμό ενεργειών του (ιδίως της μεταφοράς των μαθητών). Το Σχολείο έχει προγραμματίσει την απολύμανση για την Πέμπτη 28/5/2020, οπότε μετά θα παραμείνει κλειστό έως την Δευτέρα 1/6/2020 που θα αρχίσει την λειτουργία του. 
Με τα αριθμητικά δεδομένα των μαθητών μας και τα τετραγωνικά των αιθουσών το Σχολείο θα λειτουργεί κανονικά χωρίς να γίνεται κατάτμηση τμημάτων. Οι τροποποιήσεις που θα γίνουν σε διαλείμματα και οργάνωση χώρων και ωρών θα σας σταλούν με νέα ενημέρωση.
Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ να επικοινωνείτε στο 2428090240 ή 694452368




ΚΥΑ για μεταφορά μαθητών και άλλους κανόνες (Εφημερίδα Κυβερνήσεως Τεύχος B’ 1780/10.05.2020)

Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 


Άρθρο 7: Ειδικά μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών 
1. Ειδικώς στην περίπτωση της μετακίνησης μαθητών, κατά παρέκκλιση των άρθρων 4 έως 6 της παρούσας, εφαρμόζονται τα ειδικά μέτρα προστασίας του παρόντος άρθρου. 
2. α. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και την αναγκαία χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού. 
β. Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος. 
γ. Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών, με την εξαίρεση των οχημάτων της παρ. 5, απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών τους, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων. 
3. Οδηγοί οχημάτων που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. 
4. Ειδικώς για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των μέτρων της παρ. 2. 
5. Ειδικώς στην περίπτωση της μεταφοράς μαθητών με τα επιβατηγά οχήματα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 [δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν.  4093/2012 (Α’ 222)], η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας τόσο από τους επιβάτες, όσο και από τον οδηγό είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση παραβίασης της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, εφαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 4.




Δεν υπάρχουν σχόλια: