Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα

Το έργο «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, παρακολούθησαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, οι μαθητές της Α - Β - Γ τάξης του σχολείου μας από την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.


 H παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά (Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δη.Πε.Θε Βόλου), μουσική Νίκου Αδρασκέλα, έκτακτη συμμετοχή Ανδρέα Μιμαίου (Διευθυντής σπουδών Δημοτικού Ωδείου Βόλου), χορογραφίες Άντζελας Καλαντζή (Διευθύντρια Δημοτικής Σχολής Χορού), σκηνικά- κοστούμια: Νικολέτα Καίση. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Βοηθός σκηνογράφου η Ολίνα Μανωλοπούλου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) : Μάρθα Παπαθανασίου, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Αποστόλης Τσιρώνης, Γιάννης Κολόι, Σταμάτης Παγασαίος, Κώστας Τσιάκας, Λήδα Τουλουμάκου, Τόμμυ Παπανικολάου, Χριστόφορος Μακατσώρης και Στέργιος Μπαρές. Συμμετέχουν οι μουσικοί-καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου: πιάνο Κάτια Τζιουμάκη, φλάουτο Ελευθερία Φραγκουδάκη, βιολοντσέλο Θέμης Βαγενάς, κιθάρα Αργύρης Μπατσκίνης. Επίσης συνεργάζονται στην κατασκευή σκηνικών οι Αργύρης Ζήσης, Θανάσης Ματσαγκιάς, ο ηλεκτρολόγος Κώστας Τατάκος και στον ήχο ο Βασίλης Σταμόπουλος. Υπεύθυνη των σχολικών παραστάσεων είναι η Πέπη Αγραφιώτου.

Μια «κωμικοτραγωδία» την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο δημιουργός της.
Το γνωστό μοτίβο της ερωτευμένης κοπέλας που αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα, δίνεται με ειρωνεία αλλά συγχρόνως και τρυφερότητα. Ο τρομερός σύζυγος, παίρνει μέσα στην κωμικότητά του τις τραγικές διαστάσεις του ανθρώπου που ο πλούτος δεν θα του φέρει την ευτυχία, όσο κι αν μπορεί να την αγοράσει. Στο τέλος του έργου, θα σκάσει κυριολεκτικά από το κακό του, νικημένος από τη δύναμη της αγάπης.
Οι περιπέτειες της Δόνιας Ροζίτας και του Κοκολίκου που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στο μοχθηρό Δον Κριστομπίτα, ως μια συνέχεια της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό, σαν μια ζωγραφιά πάνω στον μοναδικό καμβά της Ανδαλουσίας και διανθισμένες με υπέροχη μουσική και τραγούδια, συνθέτουν μια πραγματικά πολύ χαρούμενη και ευφάνταστη παράσταση, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: