Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Διοργάνωση Ημερίδας: «Θεωρία και Πράξη της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»


Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός», σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Μαγνησίας, την Ελληνογερμανική Αγωγή,  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τη Σχολική Σύμβουλο της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνουν το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στην Πορταριάημερίδα με θέμα:  «Θεωρία και Πράξη της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».Σκοπός της ημερίδας είναι η προσέγγιση της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών τόσο από τη σκοπιά των σύγχρονων θεωριών μάθησης όσο και από αυτή των πρακτικών/βιωματικών εργαστηρίων. Προκειμένου η πρακτική/βιωματική προσέγγιση να έχει αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση εργαστηρίων, να αποστείλουν τη σχετική πρότασή τους έως τη 1η Απριλίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimporta@sch.gr ή schporta@otenet.gr. Το πρακτικό/βιωματικό εργαστήριο μπορεί να αφορά τη διδασκαλία μιας θεματικής ενότητας των Φ.Ε. με απλά πειραματικά υλικά ή την παρουσίαση ενός διδακτικού σεναρίου με τη αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Το σενάριο, ενδεικτικά, μπορεί να προέρχεται από τα μαθήματα των Φ.Ε , της Μελέτης Περιβάλλοντος ή της Γεωγραφίας και να αποτελεί είτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διδακτικής πρακτικής είτε μεμονωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η πρόταση που θα καταθέσετε θα πρέπει, επίσης, να συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με  τα υλικά και τα  ηλεκτρονικά μέσα που θα χρειαστείτε για την παρουσίαση του σεναρίου. 
Για το ακριβές πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και τις δηλώσεις εγγραφής και παρακολούθησης, τόσο των διαλέξεων όσο και των εργαστηρίων, θα υπάρξει νεότερη αναλυτική ενημέρωση ή σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο: http://science4primaryschooleducators.webnode.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2428090240 Καραγιάννης Ηρακλής ή στο 6976559659 Μακρής Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: