Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση 20: Πρόγραμμα εμβολιασμού

Σας ενημερώνουμε ότι στις 28 και 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των μαθητών στα πλαίσια του αντιφυματικού αγωνα. Περισσότερα στα έγγραφα της υπηρεσίας ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                                                      
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Δ/ΝΣΗ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ      
ΤΜΗΜΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
      
Ταχ.  Δ/νση    : 2ας Νοεμβρίου 135 - ΒΟΛΟΣ                                                   
Ταχ. Κώδικας : 383 33                                      
Τηλέφωνο      : 2421355816-17
FAX                : 2421028739                                                  

Αγαπητοί γονείς

Η επιστολή αυτή σκοπό έχει να σας ενημερώσει στα πλαίσια του Αντιφυματικού Αγώνα, με σκοπό την εξάλειψη της φυματίωσης από την χώρα.
Η συμμετοχή του παιδιού σας στο πρόγραμμα είναι νομικά και ηθικά υποχρεωτική και αναγκαία, μια και τα παιδιά αποτελούν εύκολο στόχο της φυματίωσης και μπορεί να εκδηλωθεί με οξεία μορφή και να γίνει έτσι πολύ επικίνδυνη.
Η δερμοαντίδραση MANTOUX  που προηγείται είναι εξέταση που αποκαλύπτει τυχόν επαφή – μόλυνση με το φυμοτοβακτηρίδιο του KOCH ,που προκαλεί την φυματίωση. Μπορεί να γίνει άφοβα και χωρίς καμία παρενέργεια σε όλα τα παιδιά και δεν χρειάζεται να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα. Το παιδί μπορεί να φάει ότι θέλει, να κάνει μπάνιο κλπ. Προσοχή μόνο να μην ξύσει το  σημείο της ένεσης και έτσι αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της δερμοαντίδρασης MANTOUX.Η αξιολόγησή της θα γίνει σε δύο μέρες.
Σε αρνητική MANTOUX θα γίνει εμβολιασμός BCG ώστε να προστατευθεί το παιδί από πιθανή μελλοντική βαρεία νόσηση από φυματίωση. Παιδιά που δεν μπορούν να εμβολιαστούν με BCG είναι όσα πάσχουν από χρόνια νοσήματα ήπατος, νεφρών, αίματος ή λοιμώδη νοσήματα.
Στο σημείο εμβολιασμού με BCG,  θα γίνει μετά από μερικές ημέρες ένα σπυράκι που θα μαζέψει υγρό. Δεν θα πρέπει το παιδί να το ξύσει και να μην βάλετε επάνω ιώδιο ,οινόπνευμα κλπ. αλλά αφήστε να εξελιχθεί μόνο του. Όταν το σπυράκι εξελιχθεί και είναι ανοικτό  προσοχή να μην πηγαίνει επάνω του νερό, σκόνες και να μην ερεθίζεται και σπάει στο παιχνίδι, ώστε να επουλωθεί γρήγορα και ομαλά.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ MANTOUX ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ(ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ).Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ BCG H' ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, ερώτηση ή αμφιβολία καλέστε τα τηλ.24213-55816-817- .Το συνεργείο εμβολιασμού της δ/νσης υγείας αποτελείται από επισκέπτριες υγείας με εκπαίδευση και εξειδίκευση στον Αντιφυματικό Αγώνα και βρίσκεται υπό την εποπτεία παιδιάτρου. Σε κάθε περίπτωση που δεν θελήσετε ή δεν πρέπει να γίνει εμβολιασμός BCG στο παιδί σας παρακαλούμε δηλώστε το εγγράφως στην Δήλωση που θα σας δοθεί με αιτιολόγηση.

ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Δευτέρα 28-11-2011 και  την Τετάρτη 30-11-2011 θα γίνει στο παιδί σας MANTOUX (έλεγχος πιθανής μόλυνσης) και BCG (αντιφυματικό εμβόλιο) αντίστοιχα.

Το παιδί σας θα πρέπει να έχει τις παραπάνω μέρες μαζί του στο σχολείο το μπλέ Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού (εμβολίων).

Πριν τον τελικό εμβολιασμό το παιδί σας να έχει εξετασθεί από τον παιδίατρό του και να έχετε ιατρική βεβαίωση με την σύμφωνη γνώμη του.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ
Σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει τα προβλεπόμενα το παιδί σας δεν θα εμβολιαστεί.

ΔΗΛΩΣΗ

Ο γονέας/κηδεμόνας     ........................................................................................
του/της μαθητού/τριας  ......................................................................................
Τάξη ......  Σχολείο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς

1.      Επιθυμώ τον υποχρεωτικό αντιφυματικό εμβολιασμό στο παιδί μου.
2. Δεν επιθυμώ τον υποχρεωτικό αντιφυματικό εμβολιασμό στο παιδί μου γιατί ...........................................................................................................................................................................................................................

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:                                                            Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ



                                                                                                 Υπογραφή


Δεν υπάρχουν σχόλια: