Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση 3: Μήνυμα της ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΠΡΑΝΤΖΟΥ-ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΠΡΑΝΤΖΟΥ-ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
Αξιότιμοι γονείς των παιδιών,

με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2010-11 θα ήθελα να εκφράσω στη σύνολη εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλικής Περιφέρειας τις πιο θερμές ευχές μου για μια εξαίρετη σχολική χρονιά.

Νέο σχολικό έτος για το Νέο Σχολείο. Με το σύνθημα Νέο Σχολείο η Ελληνική Πολιτεία έθεσε πριν από λίγο καιρό τα θεμέλια για τη ριζική ανανέωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος της μαθήτριας και του μαθητή. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο σχεδιάστηκε το φετινό ξεκίνημα και σ’  αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε στο εξής. Εξάλλου, τόσο κεντρικά όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πέτυχαμε, ώστε, παρά τα όποια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έχουν προκύψει, να ανοίξουν και να λειτουργήσουν φέτος τα σχολειά μας καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Κάλυψη των κενών με διορισμό μόνιμων και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έγκαιρη διανομή των βιβλίων στις σχολικές μονάδες, πιλοτική ολοήμερη και εμπλουτισμένη λειτουργία του δημοτικού σχοελίου, εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών αποτελούν τις συνιστώσες της μέριμνας που ελήφθη.

Μετά την ξεκούραση του καλοκαιριού επιστρέφουμε όλοι στον οικείο μας χώρο, έτοιμοι για πολύπλευρη δράση. Για τα παιδιά μας η δράση αυτή δε σημαίνει απλή εκμάθηση γνώσεων, αλλά αφομοίωση πανανθρώπινων κοινωνικών αξιών και απόκτηση δεξιοτήτων, για να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στις απαιτήσεις ενός κόσμου που αλλάζει, για να αλλάξουν τον ίδιο τον κόσμο… Οι εκπαιδευτικοί, από την άλλη, όπως και οι γονείς και το κράτος, έχουμε αναλάβει το δύσκολο, αλλά μοναδικής αξίας, καθήκον της αγωγής των παιδιών για την επίτευξη των στόχων αυτών μέσα σ’ ένα περιβάλλον, στο οποίο η κυρίαρχη ιδέα είναι η απόλυτη προτεραιότητα του παιδιού και του μαθητή. Όλοι μαζί κτίζουμε την παιδεία και κτίζουμε συγχρόνως το μέλλον της κοινωνίας.      

Επ΄αρετήν παιδεύεσθαι. Σας καλώ όλους να οπλιστούμε με θάρρος και αισιοδοξία και να δούμε τη σχολική χρονιά που τώρα ξεκινά ως ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για την προσωπική μας τελείωση και τη συλλογική πρόοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: