Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτη μέρα στο Σχολείο...


 Αγαπητοί γονείς

με βάση την εγκύκλιο λειτουργίας (ΥΠΠΑΙΘ Αρ. Πρωτ.:Φ7/ 118240 /Δ1/Μαρούσι, 09-09-2020) η πρώτη μέρα στο Σχολείο διαμορφώνεται ως εξής:

09:45 π.μ. Αναχώρηση Σχολικού Λεωφορείου (στάση Γκίκα)

10:00 π.μ. Το Σχολείο υποδέχεται μαθητές που έρχονται χωρίς μετακίνηση σχολικού λεωφορείου. Οι μαθητές έρχονται φορώντας μάσκα, έχοντας την τσάντα τους για την παραλαβή των βιβλίων και με την είσοδό τους πηγαίνουν στις τάξεις τους όπου παραμένουν στις θέσεις τους ακολουθώντας τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.

10:30 π.μ. Τέλεση αγιασμού στην αυλή με την παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Ο ιερέας θα διέλθει τις τάξεις για να τις αγιάσει.Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα γίνει η πρώτη ενημέρωση για την λειτουργία των τάξεων, των διαλειμμάτων, της διδακτικής διαδικασίας από τους εκπαιδευτικούς. 

11:45 π.μ. Οι μαθητές εξέρχονται από τις τάξεις με σειρά συνοδεία των εκπαιδευτικών για αποχώρηση. Στην έξοδο του Σχολείου τους παραλαμβάνουν οι γονείς, όσοι μετακινούνται χωρίς γονείς ακολουθούν τις υποδείξεις της Σχολικής Τροχονόμου και της Συνοδού του Σχολικού Λεωφορείου.

12:00  Αναχώρηση του Σχολικού Λεωφορείου

Γενικές πληροφορίες:

Με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και την εγκύκλιο λειτουργίας οι μαθητές φορούν υποχρεωτικά μάσκα στο σχολικό λεωφορείο, στον χώρο του σχολείου εκτός της ώρας διαλειμμάτων και των διαλειμμάτων μάσκας που σχετικά θα τους ενημερώσουν οι εκαπιδευτικοί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν  παραληφθεί μάσκες, παγουρίνο, απολυμαντικά οπότε οι οικογένειες φροντίζουν οι μαθητές να έχουν τουλάχιστον 2 μάσκες για το πρωινό ωράριο κάθε μέρας της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας (λήξη στις 13:15 μ.μ.) και τα απαραίτητα σακουλάκια μιας χρήσης για να τοποθετούν τις χρησιμοποιημένες μάσκες (είτε είναι μίας χρήσης είτε είναι πάνινες).

Οι μαθητές πρέπει να  έχουν υποχρεωτικά το παγουρίνο (θα δοθεί από την υπηρεσία) ή μπουκαλάκι νερού που το γεμίζουν από την βρύση του εστιατορίου μόνο.

Το δεκατιανό κι αργότερα το γεύμα στο ολοήμερο πρόγραμμα προτείνεται να είναι σε μορφή σνακ σε σακουλάκι (όχι μπολάκι ή άλλο μέσο αποθήκευσης) που μετά την κατανάλωσή του πετιέται η συσκευασία του. Εννοείται ότι δεν ανταλλάσσουμε τρόφιμα μεταξύ μας.

Στον ιστοχώρο του σχολείου θα ανέβουν οι αναλυτικές οδηγίες για γονείς και μαθητές καθώς και υλικό του ΕΟΔΥ

Ο Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: